vendredi 4 janvier 2008

Pasztecik z marchewki z groszkiem


To moje ulubione,lekkie danko,do tego kawalek jakiegos mieska np.rosbeef i obiad gotowy.
A oto przepis( znalazlam go kiedys w gazecie kulinarnej,wycielam i zrobilam-polecam):
puszka groszku z marchewka (okolo 400 gr po odcedzeniu)-mozna tez swieze warzywa

4 jajka
20cl smietany
50 gr tartego sera (typu gruyere)
sol i pieprz

Ubic jajka ze smietana,dodac odcedzony groszek i marchewke pokrojona w male kawaleczki ,wymieszac z serem.Doprawic jak kto lubi.Przelac do blaszki wysmarowanej lekko oliwa.Wstawic blaszke do duzego naczynia (ktore nadaje sie do piekarnika) wypelnionego woda- do pieczenia w tzw. bain-marie -do piekarnika rozgrzanego do 210°.Piec okolo 50 min.

Aucun commentaire: