samedi 1 novembre 2008

Cudowne (Merveilleux)


Bardzo popularne i lubiane w Belgii ciasteczka .Proste, smaczne i szybkie do wykonania. Trzeba tylko zrobic dzien wczesniej krazki bezowe, albo tez i kupic. Polecam.
Przepis na 8 porcji (Home pâtisserie):
500 ml smietany 40%
75 gr cukru pudru
16 krazkow bezowych
kawalki czekolady ( bardzo cieniutkie)
kandyzowane czeresnie

Ubic smietane z cukrem. Za pomoca szprycy nalozyc bita smietane na beze, przykryc druga i zamaskowac boki, obturlac w czekoladzie, nastepnie nalozyc jeszcze troche smietany na wierzch, a na koniec polozyc na szczyt kandyzowana czeresnie. Przed podaniem zostawic na kilka godzin w lodowce.

7 commentaires:

kasiac a dit…

przepięknie zrobione ciasteczka bezowe. Bardzo dekoracyjne! I ta czekolada... Pozdrawiam!

Anonyme a dit…

I like your blog.
Paulo
Portugal

ewena a dit…

Wyglądają przepysznie!:)

elisabeth a dit…

Thank you very much Paulo.Welcome.

elisabeth a dit…

Eweno,dziekuje.Pozdrawiam.

Bea a dit…

Wesolych Swiat Elzbieto!
Mam nadzieje ze wszystko u Ciebie w porzadku i ze cierpisz 'tylko' na brak wolnego czasu ;)

Pozdrawiam serdecznie!

elisabeth a dit…

Hej,tak sie sklada,ze wlasnie skonczylam egzaminy i mam nadzieje,ze znajde juz teraz troche czasu,zeby kontynuowac to co lubie...Pozdrawiam wszystkich tu zagladajacych...